Λίστα Λαγκάρντ: To ΣΔΟΕ εστιάζει στην περιουσία 63 φυσικών προσώπων

To ΣΔΟΕ επικεντρώνει την προσοχή του στα περιουσιακά στοιχεία των 63 φυσικών προσώπων της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να καταλήξει σε ένα πρώτο πόρισμα για το μέγεθος της πιθανής φοροδιαφυγής. Αυτό φέρεται να ανέφερε ο προϊστάμενος της Επιχειρησιακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας την προκαταρκτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους τρεις συγγενείς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς επίσης και τα 60 πρόσωπα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις (από 550 εκατομμύρια ευρώ έως 3 εκατομμύρια ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την ταχύτητα των ερευνών, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν ακόμα οι απαραίτητες πληροφορίες για τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Ο επικεφαλής της έρευνας τόνισε πως «έχουμε επιφορτιστεί με τον έλεγχο προσώπων που περιλαμβάνονται σε 5 λίστες μεταξύ των οποίων και αυτή με τα 54.000 άτομα που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Ζητήσαμε να μας στείλουν 100 ελεγκτές για να σχηματιστούν πέντε ειδικές ομάδες και να τρέξουν οι έλεγχοι. Όμως μόλις πριν από δύο ημέρες μας έστειλαν 2 υπαλλήλους».


Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος