Απόρριψη διατάξεων Ρουπακιώτη (και) από τη ΝΔ

Στην απόρριψη των 2 επίμαχων διατάξεων που υποχρέωναν τον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ να αναψηλαφούν υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκφράσει ενστάσεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, προχώρησαν οι βουλευτές της επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ανάμεσα σε αυτούς και οι βουλευτές της ΝΔ.

Κατά την ανάγνωση του σχεδίου νόμου ο υπουργός τροποποίησε το συγκεκριμένο άρθρο προσθέτοντας ως εξαίρεση και τις υποθέσεις έγκρισης καταστατικού, θέλοντας έτσι να δείξει ότι δεν υπάρχει φόβος αναγνώρισης σωματείων όπως η τουρκική Ένωση Ξάνθης.

«Αυτά είναι μπαλώματα και φτιασιδώματα που δεν μας καλύπτουν» απάντησε ο εισηγητής της Ν.Δ Τάσος Νεράντζης και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με τον τρόπο συμμόρφωσης που προτείνετε. Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ δεν επιφέρουν ούτε μπορούν να επιφέρουν την αυτόματη κατάργηση απόφασης εθνικών δικαστηρίων. Η Ν.Δ επιμένει να ψηφίσει «όχι» με όποια διατύπωση και να φέρετε διότι μας βρίσκει αντίθετους η φιλοσοφία του άρθρου».

Απαντώντας ο κ. Ρουπακιώτης έκανε λόγο για «κρυφούς σκοπούς όσων αντιδρούν και ότι δεν υπηρετεί την πολιτική τάξη, βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση να διατυπώνουν αναιρετικές απόψεις επί άρθρων νομοσχεδίου.»

Με την θέση της ΝΔ συντάχθηκαν Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα άρθρα για την αναψηλάφηση να μην γίνουν δεκτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον κ. Ρουπακιώτη είχε γίνει γνωστό από την Γραμματεία της κυβέρνησης πως δεν επρόκειτο να γίνουν αποδεκτά τα συγκεκριμένα άρθρα.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος