Κλείσιμο

Κάλεσμα Αναστασιάδη για επίλυση του Κυπριακού - Mαλάς: Κρίσιμες οι εκλογές

Κάλεσμα προς τους Τουρκοκύπριους και την Άγκυρα να συμβάλουν σε λύση του Κυπριακού απηύθυνε ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, που θεωρείται ως ο πιθανότερος νικητής των σημερινών προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.

Σε δήλωσή του προς τουρκικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Λεμεσό, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να συστρατευθεί με την ελληνοκυπριακή για μια λύση που θα οδηγήσει την Κυπρο σε ευημερία. Κάλεσε επίσης την Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα από την Κυπρο και να εργασθεί για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Εξάλλου, ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε καθοριστική τη σημερινή ψηφοφορία, λέγοντας ότι οι πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ της συνέχισης του παρελθόντος και μιας νέας σελίδας για τον τόπο.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέγιστο ποσοστό των πολιτών θα προσέλθει στις κάλπες και συνειδητά θα επιλέξει την τύχη της πατρίδας. Όπως είπε, οι συνειδητοποιημένοι πολίτες, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, δεν θα επιλέξουν ούτε το λευκό ούτε το άκυρο, αλλά θα επιλέξουν με θετικό ή αρνητικό τρόπο, μπροστά στα διλήμματα που τίθενται για την Κύπρο.

Μαλάς: Κρίσιμες οι εκλογές


Από την πλευρά του, ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι οι σημερινές εκλογές είναι τόσο κρίσιμες, ώστε κανένας δεν μπορεί να μετατρέψει τον εαυτό του σε παθητικό θεατή και άλλοι να αποφασίσουν για το μέλλον του, το μέλλον των νέων, της μεσαίας τάξης, των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων, των εργαζόμενων, των επιστημόνων και της τρίτης ηλικίας.

Ο κ. Μαλάς, μιλώντας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος είπε ότι σήμερα οι ψηφοφόροι αποφασίζουν για τους ίδιους και για όλους.

«Ως Κύπριοι αποφασίζουμε ποια πορεία θα επιλέξουμε, σε σχέση με την διαχείριση της οικονομίας, του Κυπριακού και του φυσικού μας πλούτου. Αποφασίζουμε όμως και ως Κύπριοι πολίτες, μιας ημικατεχόμενης πατρίδας και αναλογιζόμαστε τις προσωπικές, αλλά και συλλογικές ευθύνες για να απαλλαγούμε από την κατοχή» είπε ο κ. Μαλάς.

Πρόσθεσε ότι οι ψηφοφόροι αποφασίζουν ως πολίτες μιας χώρας, η οποία σε λίγα χρόνια θα μπει στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη «και γι' αυτό πρέπει να αποφασίσουμε τον προσανατολισμό μας, αλλά και τις συμμαχίες που η χώρα μας πρέπει να συνάψει μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο γεωστρατηγικό πλαίσιο».

Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr