Βορίδης: Όχι στους «τσαμπουκάδες» για τη ματαίωση μιας επένδυσης

Για την ανάγκη να ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες θεσμικές διαδικασίες για την υλοποίηση ή μη μιας επένδυσης και όχι «τσαμπουκάδες» μίλησε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης με αφορμή τα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής.

«Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να γίνει η επένδυση (στις Σκουριές). Δεν μπορεί μια ομάδα να λεει ‘δεν μου αρέσει μια επένδυση όταν έχουν περάσει όλες τις απαιτούμενες θεσμικές διαδικασίες’» τόνισε.

«Η επένδυση δεν είναι μόνο τοπικού χαρακτήρα, αφορά τον τόπο. Εκκρεμεί προσφυγή το ΣτΕ, αλλά δεν έχει δοθεί αναστολή εκτέλεσης της επένδυσης, έχει πάρει θέση ο Δήμος και έχουν γίνει άπειρες συνελεύσεις» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει σοβαρός περιβαλλοντικός λόγος για να γίνει η επένδυση στις Σκουριές, καθώς στο ορυχείο υπάρχουν εδώ και 2.500 χρόνια υπάρξουν όξυνα νερά από τα κοιτάσματα χρυσού.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι «δεν είναι ό,τι αποφασίζει η κυβέρνηση· ο τρόπος που γίνονται επενδύσεις δεν είναι και ο καλύτερος, τρόπος πιέζουν τα μεγάλα συμφέροντα.»

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ορυχεία σε τουριστικές περιοχές, και ζήτησε δημόσια διαβούλευση και διαφανείς διαδικασίες για κάθε επένδυση.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση ανέφερε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η οικονομία μόνο με δημόσιες επενδύσεις. Για τις Σκουριές δήλωσε ότι υπάρχουν οι θεσμοί. «Υπάρχουν και κακές επενδύσεις, και καλές επενδύσεις» τόνισε. Στις Σκουριές υπάρχουν και οι δυο απόψεις, και η Πολιτεία οφείλει να βάλει υπόψη και τις δυο απόψεις, ανέφερε, αλλά συμπλήρωσε ότι κάποτε πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις.

Αυτή την ώρα, κάτοικοι ορισμένων χωριών κοντά στις Σκουριές και συμπαραστάτες στον αγώνα τους  πραγματοποιούν συγκέντρωση στη Μεγάλη Παναγιά κατά της επένδυσης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ