Tην ερχόμενη εβδομάδα οι πραγματογνώμονες στην προανακριτική


Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να καλέσει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για εξέταση τους ειδικούς που συνέταξαν την πραγματογνωμοσύνη για το στικάκι και το CD της Λίστας Λαγκάρντ, καθώς το κείμενο που έφθασε χθες στη Βουλή δεν διαφώτισε τα μέλη της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως από την πραγματογνωμοσύνη προκύπτει πως τέσσερις διαφορετικοί χρήστες άνοιξαν τουλάχιστον οκτώ φορές, 58 αρχεία του ηλεκτρονικού υλικού στο διάστημα από το 2010 έως το 2012.

Σημειώνεται επίσης πως την Τετάρτη τα επτά μέλη της προανακριτικής επιτροπής και συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ πήραν στα χέρια τους το στικάκι με τα 2.063 ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα.

Εντωμεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την αξιολόγηση στοιχείων από την πραγματογνωμοσύνη επισημαίνει "συνιστούμε σε κάθε κέντρο διαρροής πληροφοριών και κατασκευής αξιολογήσεων να μη βιάζεται να «αθωώσει» κανένα από τα πρόσωπα για τις ενδεχόμενες ευθύνες των οποίων άμεσα ή έμμεσα διεξάγεται η έρευνα. Όταν δημοσιοποιηθούν νόμιμα όλα τα στοιχεία, τα σημερινά σενάρια θα κριθούν" καταλήγει.

Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος