Χριστόφιας: Η Ελλάδα υποφέρει από τις «νεοαποικιακές» πολιτικές της Ε.Ε.

Την πικρία του για τη στάση που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας, Δημήτρης Χριστόφιας, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε την Τρίτη στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κάνοντας λόγο για «νεοαποικιακές πολιτικές» από την πλευρά των Βρυξελλών και εκμετάλλευση της θέσης αδυναμίας στην οποία έχει περιέλθει η Αθήνα.

«Οι πολιτικές που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα άλλο από νεοαποικιακές πολιτικές. Όταν σε βρουν σε αδύνατη θέση, σε βαράνε από πάνω. Και αυτό το θεωρώ, από άποψη αρχής απαράδεκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύπριος ηγέτης, έπειτα από τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, διερωτώμενος μάλιστα «πού είναι η αλληλεγγύη της [Ευρωπαϊκής] Ένωσης»;

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή μπορεί να μην υποφέρουν από κατοχή, αλλά υποφέρουν από τις νεοαποικιακές πολιτικές ορισμένων κύκλων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί», συνέχισε ο κ. Χριστόφιας. «Η καταπίεση υπάρχει, η κοινωνική αδικία διευρύνεται, πληρώνει το τίμημα ο απλός άνθρωπος και κάποιοι κερδοσκοπούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Νωρίτερα, στον απόηχο των συναντήσεών του με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κύπριος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση πως η Κύπρος νιώθει κατατρεγμένη, σημειώνοντας την πικρία του για τη στάση ορισμένων Ευρωπαίων προς την Λευκωσία και δήλωσε ότι φεύγει «πικραμένος ως μέλος του συμβουλίου της Ε.Ε.».

Παράλληλα, ο κ. Χριστόφιας υπογράμμισε ότι η Μεγαλόνησος προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις τράπεζες, επικρίνοντας εκείνους που «θυμήθηκαν τώρα τα περί ξεπλύματος χρήματος και μας έχουν στη γωνία, αρνούμενοι να υπογράψουν μαζί μας ένα μνημόνιο το οποίο κανείς δεν μπορεί να χειροκροτήσει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, κάνοντας λόγο για βρώμικη επίθεση κατά της Κύπρου από «συγκεκριμένους κύκλους», τονίζοντας μάλιστα πως η Λευκωσία έχει αποδείξει πως σέβεται τους διεθνείς κανόνες και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πάταξη του μαύρου χρήματος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ