Πρωτοφανής επίθεση Μιχαλολιάκου στον επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (vid)

Πρωτοφανή επίθεση κατά του ευρωπαίου επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Μάθαμε ότι ο ευρωπαίος επίτροπος, ένας Μουίζνιεκς, θα μάς πει τι θα κάνουμε στην Ελλάδα. Στο δ....ο ο κάθε Μουίζνιεκς (...) και το κάθε Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» ανέφερε σε ο ομιλία του ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο λετονός επίτροπος είχε αναφέρει ότι «...το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι να διωχθούν μέλη της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν καταγεγραμμένες υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει γίνει κάτι» υπογραμμίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή προωθεί τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.

Μάλιστα, ο ευρωπαίος επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα έκανε λόγο για στενές σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την ελληνική αστυνομία. «Έχω γίνει δέκτης καταγγελίας για αστυνομικό ο οποίος την ημέρα χτυπούσε πολίτες και το απόγευμα εμφανιζόταν ως μέλος της Χρυσής Αυγής». Παράλληλα, ο κ. Μούιζνιεκς υπερασπίστηκε την άποψη περί κήρυξης της Χρυσής Αυγής ως παράνομο κόμμα, εφόσον υπάρξουν καταδικαστικές αποφάσεις για μέλη της οργάνωσης.

Πηγή: skai.gr