Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση – Διαφωνεί με την πολιτική πυγμής

Με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τον προγραμματισμό δράσης, συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Οι εργασίες άνοιξαν με την ομιλία του προέδρου Φώτη Κουβέλη, ο οποίος δήλωσε ότι παρά τις αντιρρήσεις της για πλευρές της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, στοχεύοντας στη σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανάκαμψη της χώρας, με όρους δημοκρατίας και με την μέγιστη δυνατή προστασία της κοινωνίας.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε επιτυχία της τρικομματικής κυβέρνησης ότι απέτρεψε τη χρεοκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση, αλλά τόνισε ότι η προσπάθεια οφείλει να συνεχιστεί, υπάρχει πολύς δρόμος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει κανένα πρόσθετο επιβαρυντικό μέτρο» και σημείωσε ότι η αναγνώριση από το ΔΝΤ του λάθους στον πολλαπλασιαστή «διευκολύνει τη χάραξη μιας διαφοροποιημένης διεκδικητικής γραμμής από την κυβέρνηση», με άξονα «μια πολιτική που αφ/ενός θα διεκδικεί μια αναθεώρηση των ‘λανθασμένων’ επιλογών, οι οποίες τροφοδότησαν και τροφοδοτούν μια ανεξέλεγκτη ύφεση, χωρίς , αφετέρου, να οδηγείται σε μια επιπόλαιη και ανεύθυνη αποκήρυξη των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο της δανειακής συμφωνίας».

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης εξαπέλυσε πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση στη βάση καταγγελιών και συνθημάτων και τον κατηγόρησε για αντιφατικότηταν που «δεν του επιτρέπει να συμβάλει ουσιαστικά στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων».

Με αφορμή τις πρόσφατες επιτάξεις, τόνισε ότι διαφωνεί με «την πολιτική πυγμής που ακολουθεί η ΝΔ έναντι των εργαζομένων», αλλά απηύθυνε μήνυμα και στα συνδικάτα, λέγοντας ότι «όλοι - και οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τα συνδικάτα- οφείλουμε να συναισθανθούμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ειδική και δεν μπορούν να έχουν ούτε κοινωνική αποδοχή ούτε προοπτική επιτυχίας οι απεργιακές κινητοποιήσεις που δε λαμβάνουν υπόψη τις συνολικές ανάγκες και τις επιπτώσεις που επιφέρουν στη ζωή των υπολοίπων».
Πηγή: skai.gr