Ένταση ανάμεσα σε Μαρκογιαννάκη – Κωνσταντοπούλου στην προανακριτική για τη λίστα

Ένταση επικράτησε και σήμερα μεταξύ του Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της επιτροής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μαρκογιαννάκη, πρόεδρο της επιτροπής, ότι διέκοψε τη συνεδρίαση καθώς ήταν σε εξέλιξη μια σειρά ερωτημάτων της ίδιας που αφορούσαν τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρο.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρκογιαννάκης τονισε πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των τελευταίων λεπτών προκειμένου να αποδείξει πως δεν ήταν μέσα στην επιτροπή την ώρα που η κα. Κωνσταντοπούλου ρωτούσε για τον κ. Παπασταύρου.

Όπως είπε «μια, δυο, τρεις, τέσσερις, 15 φορές έκανε την ίδια ερώτηση. Ειδοποιήθηκα ότι ‘δεν αντέχουμε άλλο, μια ώρα μιλάει και θέλουμε να πάμε και στο σπίτι μας’. Όταν πήγα, θα δείτε στα πρακτικά πως οι τελευταίες φράσεις είναι για το C4i. Για να πειράξει εμένα…; Δεν ξέρω γιατί το έκανε»! είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης τονίζοντας, πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των τελευταίων λεπτών προκειμένου να αποδείξει πως δεν ήταν μέσα στην επιτροπή την ώρα που η κα. Κωνσταντοπούλου ρωτούσε για τον κ. Παπασταύρου. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση τους η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι για άλλη μία φορά εφαρμόσθηκε η τεχνική της τεχνητής έντασης, προς αποτροπή της ουσιαστικής διερεύνησης.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι η σημερινή διακοπή σε άκρως κρίσιμο σημείο, καταδεικνύει ότι δεν πρυτανεύει η ουσιαστική αναζήτηση της αλήθειας, αλλά η σκοπιμότητα.

Στο μεταξύ, στο όνομα του προέδρου της προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Γιάννη Ντάσκας, τονίζοντας πως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι δικηγόρος μιας εφοριακού, πρώην Διευθύντριας ΔΟΥ, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης είσπραξης ΦΠΑ από το 1997 έως το 2000, για το οποίο έχουν κατηγορηθεί και άλλες 2 εφοριακοί των οποίων τα ονόματα βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης μιλώντας για την υπόθεση τόνισε πως την ανέλαβε πριν από 4 μήνες, δεν έχει παραστεί σε δίκη και πως για κάθε άνθρωπο ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Για την πελάτισσα του, η οποία όπως τόνισε σε αντίθεση με τις άλλες 2 δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ, έχουν ανοιχτεί οι λογαριασμοί της και έχει ελεγχθεί το πόθεν έσχες της, ενώ υπάρχουν υπέρ της 3 αθωωτικές, αλλά και 3 καταδικαστικές αποφάσεις.

Μάλιστα εκκρεμεί η δική στο Εφετείο, ενώ, όπως επεσήμανε η πελάτισσά του πρωτοστάτησε με τις ενέργειές της στο να κατοχυρώσει την υπηρεσίας της από τη διασπάθιση του χρήματος και για αυτό θα «καθαρίσει».
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος