Μαρκογιαννάκης: Η κα. Κωνσταντοπούλου μπορεί να ρωτά επί ώρες αρκεί να κάνει ερωτήσεις ουσίας

Νέο σήριαλ στην ένταση μεταξύ Χρήστου Μαρκογιαννάκη και Ζωής Κωνσταντοπούλου, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον πρόεδρο της προκαταρκτικής επιτροπής, πως διέκοψε τη συνεδρίαση, καθώς σε εξέλιξη ήταν μια σειρά ερωτημάτων της ίδιας που αφορούσαν τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρο.

«Μια, δυο, τρεις, τέσσερις, 15 φορές έκανε την ίδια ερώτηση. Ειδοποιήθηκα ότι ‘δεν αντέχουμε άλλο, μια ώρα μιλάει και θέλουμε να πάμε και στο σπίτι μας’. Όταν πήγα, θα δείτε στα πρακτικά πως οι τελευταίες φράσεις είναι για το C4i. Για να πειράξει εμένα…; Δεν ξέρω γιατί το έκανε»! είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης τονίζοντας, πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των τελευταίων λεπτών προκειμένου να αποδείξει πως δεν ήταν μέσα στην επιτροπή την ώρα που η κα. Κωνσταντοπούλου ρωτούσε για τον κ. Παπασταύρου.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της προκαταρκτικής υποστήριξε ότι στο τέλος της συνεδρίασης την έπιασε και της είπε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να την αφήνει να ερωτά ακόμα και πέντε ώρες συνεχόμενες αρκεί να κάνει ερωτήσεις ουσίας και όχι άσχετες με την υπόθεση που ερευνά η Βουλή και πρόσθεσε πως «φίλοι μου δικαστές με παίρνουν και με οικτίρουν… Με οικτίρουν για την ατυχία μου να προεδρεύω σε αυτή την επιτροπή».

Στο μεταξύ, χαλκείο φέρεται να χαρακτήρισε τον πρόεδρο της επιτροπής η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη διακοπή της συνεδρίασης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης υποστήριξε επίσης πως Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ορίσει εκπροσώπους προκειμένου να μεταβούν και να λάβουν αντίγραφα του CD της λίστας Λαγκάρντ για τα μέλη της επιτροπής. Όπως εξηγούσε στην διαδικασία αντιγραφής των cd που θα γίνει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα πρέπει να παρίσταται μια 3μελής υποεπιτροπή της Προανακριτικής Επιτροπής και μέχρι στιγμής υπάρχει απροθυμία κάποιων να παραμείνουν στη Δ.Ε.Ε. για 7 και πλέον ώρες, που χρειάζεται να γίνουν τα αντίγραφα. Η διάψευση ήρθε από την κα. Κωνσταντοπούλου λέγοντας, πως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μόλις χθες, ορίστηκε ως εκπρόσωπος η ίδια.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος