Λίστα Λαγκάρντ: Ερωτηματικά για το CD που επεξεργάστηκε ο Αγγελόπουλος

Δεν απέκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου Γιώργος Αγγελόπουλος, το ενδεχόμενο, το CD που ήρθε από τη Γαλλία να είναι ο ίδιο με το CD που του έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προκειμένου να το επεξεργαστεί, τονίζοντας πως έχουν περάσει πολλά χρόνια και κάνοντας, με αυτό τον τρόπο, ένα βήμα πίσω σε σχέση με τη χθεσινή του κατάθεση.

Ερωτηματικά, πάντως φέρεται να προκάλεσε στην επιτροπή και το γεγονός ότι ο κ. Αγγελόπουλος κατά την παρουσίαση του CD που ήρθε από τη Γαλλία, δεν φέρεται να έδειξε, όταν του ζητήθηκε από τα μέλη της επιτροπής, την απαιτούμενη ευχέρεια στον χειρισμό και την μεθοδολογία που ακολούθησε για την επιλογή των επίμαχων αρχείων. Μέλη της επιτροπής μάλιστα τόνιζαν πως οι απαντήσεις του δεν έδειχναν άνθρωπο που γνώριζε και είχε επεξεργαστεί το συγκεκριμένο αρχείο.

Την Πέμπτη το πρωί στις 11.00 θα συνεχίσει την κατάθεσή του ο κ. Αγγελόπουλος, με ερωτήσεις της κα. Κωνσταντοπούλου και του κ. Χαλβατζή.

Νωρίτερα είχε καταθέσει στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ ο νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ο οποίος φέρεται να είπε, αναφερόμενος στον προκάτοχό του, πως δεν χρειαζόταν καμία πολιτική απόφαση για να ψάξει το CD και πως ήταν αποκλειστικά δική του ευθύνη να ξεκινήσει τις έρευνες.

Στο μεταξύ, κατασχέθηκαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς οι τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, με τους οποίους - όπως υπέδειξε ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντινου, Γιώργος Αγγελόπουλος - είχε επεξεργαστεί το αρχικό CD της λίστας και σημείωσε τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών προκειμένου να δοθούν για έλεγχο στο ΣΔΟΕ.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Ιωάννα Μάνδρου