Προανακριτική: Κατέθεσαν στην επιτροπή οι Μ. Σφακιανάκης, Κ. Μπίκας και Θ. Φλωράτος

Η αντιγραφή από CD σε USB και μετά σε δεύτερο USB αυτονόητα δείχνει οργανωμένη διάθεση αλλοίωσης και δόλο, φέρεται να απάντησε σε ερώτηση βουλευτή στην προκαταρκτική της Βουλής ο επικεφαλής του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι αν είχε και το αρχικό CD και το αρχικό USB θα μπορούσε μέσα σε 15 ημέρες να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα.

Αναφερόμενος στο USB ο κ. Σφακιανάκης φέρεται να είπε ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τροποποιήσει ημερομηνίες και στοιχεία, τρέχοντας ένα απλό πρόγραμμα και κανένα εγκληματολογικό εργαστήριο δεν θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις.

Παρόλα αυτά φέρεται να είπε στην Επιτροπή πως οι προσπάθειες θα συνεχισθούν και στο αντίγραφο USB.

Το πρωί ο πρώην διοικητής ΕΥΠ Κων.νος Μπίκας ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι ενημερώθηκε για τη λίστα Λαγκαρντ το Δεκέμβριο του 2009 , από συνέντευξη του Φαλτσιανί στη γαλλική τηλεόραση.

Πρόσθεσε ότι μετά από 1,5 μήνα μίλησε με τον γάλλο ομόλογο του για το θέμα σε συνέδριο στο εξωτερικό και την άνοιξη του 2110 οι γαλλικές υπηρεσίες επικοινώνησαν με τις ελληνικές, όπου συμφωνήθηκε να μην εμπλακούν στην υπόθεση και να ενημερώσουν απλά τα υπουργεία Οικονομικών των χωρών τους.

Αμέσως μετά, ο κ. Μπίκας κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι ενημέρωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι υπάρχουν κάποια αρχεία που ίσως ενδιαφέρουν τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μικροένταση προκλήθηκε όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης απευθυνόμενος στον κ. Μπίκα του είπε ότι δεν έκανε καλά τη δουλεία του.

Στην επιτροπή κατέθεσε και ο Θεόδωρος Φλωράτος, υπάλληλος του ΣΔΟΕ, που πήγε τον Δεκέμβριο του 2012 στο Παρίσι να πάρει το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκαρντ.

Μιλώντας στην προκαταρκτική επιτροπή της βουλής ο κ. Φλωράτος σύμφωνα με πληροφορίες προέβη σε ανασκεύαση της κατάθεσής που είχε δώσει στους οικονομικούς εισαγγελείς. Εκεί είχε πει ότι το cd το είχε πάρει ο κ. Κλής ο οποίος υπενθυμίζεται πως ήταν Πρέσβης στη Γαλλία μέχρι το 2002.

Όπως φέρεται να είπε η αναφορά αυτή έγινε εκ παραδρομής και είχε μπερδευτεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κι επειδή το όνομά του αναφερόταν σε πολλά δημοσιεύματα.

Ο κ. Φλωράτος μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της εξέτασής του τόνισε ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να τελειώσει σε 4 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Μπίκας τόνισε πως είναι μυθεύματα τα όσα έχουν ακουστεί για την συμμετοχή του κ. Κλη στην υπόθεση.
Πηγή: skai.gr