Πολιτικές αντιδράσεις για την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας

Για οργανωμένη επιδρομή και προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας που δεν λύνει τα προβλήματα των εργαζομένων έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο γραφείο του.

Πρόσθεσε πως οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν.
Όπως είπε, «λυπάμαι γιατί κάποιοι, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν όμως ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της κοινωνίας».

Η βία, σε κάθε μορφή, πρέπει να αποδοκιμάζεται έντονα, επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι «η επιδρομή στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας, οι υλικές καταστροφές και οι απειλές εναντίον του Γιάννη Βρούτση είναι πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα. Όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση».

Για νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τη χρήση βίας, χημικών και προσαγωγών από τις αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αλλά και εργαζομένων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι φανερό -σημειώνει- πως πλέον στόχος της κυβέρνησης είναι η αριστερά και το εργατικό κίνημα», ενώ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε τη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται οι προσαχθέντες, με δήλωσή της ζητά από τον υπουργό Εργασίας να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα το βίντεο που δείχνει τις τάχα -όπως χαρακτηριστικά είπε- καταστροφές που έκαναν οι συνδικαλιστές.

Τονίζει επίσης πως όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την επόμενη μέρα οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν
Πηγή: skai.gr