Κλείσιμο

Bloomberg: Ο Σαμαράς είναι ίσως η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας

«Ίσως, την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για όποιον πιστεύει ότι το συμφέρον της χώρας είναι η παραμονή της στη ζώνη του ευρώ» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Τα παραπάνω αναφέρει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν.

Το δημοσίευμα τονίζει ακόμα ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έχει κάνει να σωπάσουν, τουλάχιστον προσωρινά, οι φωνές που προέβλεπαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά, τα τελευταία τρία χρόνια, η Ελλάδα δε συζητήθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Παράλληλα, το Bloomberg αναφέρει τη δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου ¨Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πρόσφατα τόνισε «θέλω την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη», δηλώνοντας πεπεισμένη ότι ο κ. Σαμαράς θα κάνει κάθε προσπάθεια.

Όπως τονίζει το πρακτορείο, αυτή η δήλωσή της κα. Μέρκελ έρχεται σε αντίθεση με την «απειλή» που είχε απευθύνει στον Γιώργο Παπανδρέου το Νοέμβριο του 2011, μετά από μία συνεδρίαση στις Βρυξέλλες και την γνωστοποίηση της πρόθεσής του για δημοψήφισμα.

Η αλλαγή αυτή δείχνει «πόσο κοντά ήταν τα πράγματα στην καταστροφή» είπε ο Στάθης Καλύβας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, σημειώνοντας παράλληλα, ότι αρχικά οι «προσδοκίες για τον κ. Σαμαρά ήταν χαμηλές και έτσι οι περισσότεροι ξένοι παρατηρητές έχουν εκπλαγεί ευχάριστα».
Πηγή: skai.gr