Πρ. πρέσβης για Λίστα Λαγκάρντ: Πήρα έναν φάκελο που δεν ήξερα τι περιείχε

Να περιμένει κάτι από τις γαλλικές αρχές είχε ενημερώσει τον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, ο Γιώργος Παπακωνσταντινου, όπως κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο διπλωμάτης την Τρίτη το βράδυ στην προκαταρκτική επιτροπή που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού στην υπόθεση της Λίστας Λαγκαρντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Χαλαστάνης δήλωσε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010, πήρε έναν φάκελο στην πρεσβεία στο Παρίσι και με κλητήρα μέσα σε 5 με 6 ώρες τον έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών

Φέρεται να είπε στην επιτροπή πως σφράγισε τον φάκελο, έβαλε την υπογραφή του και έκανε τη διαδικασία της αποστολής, ενώ δεν ήξερε τι περιείχε ο φάκελος.

Το κατάλαβε, φέρεται να δήλωσε, μόνο όταν ξέσπασε ο θόρυβος για τη λίστα Λαγκάρντ

Στην επιτροπή επικράτησε ένταση, λόγω του χρόνου των ερωτήσεων και ο πρόεδρος της, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, θα θέσει θέμα συγκεκριμένου χρόνου των ερωτήσεων.

Η επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει αντίγραφο του αιτήματος των οικονομικών εισαγγελέων προ της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, που αφορά στην πραγματογνωμοσύνη του «στικακίου», εν όψει και της αυριανής εξέτασης του επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανόλη Σφακιανάκη.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου