Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη λίστα Λαγκάρντ

Το θέμα της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου επανέφερε μέσω του ΣΚΑΪ το μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τη σκληρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ. «Όταν προχωρήσαμε στην άρση τραπεζικού απορρήτου γιατί καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε χωριστή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή;» πρόσθεσε. «Προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πέσει η κυβέρνηση και να οδηγηθούμε στο χάος» υποστήριξε.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε βάσει των στοιχείων για την προκαταρκτική, και ότι θέλει την απόλυτη αλήθεια για τη λίστα Λαγκάρντ. «Ποιο πρόσωπο έλεγε ότι δεν έχω τη λίστα την έδωσε στον κ. Βαξεβάνη; διερωτήθηκε με νόημα

Για «συκοφαντίες του αισχίστου είδους έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής αναφερόμενος στις δηλώσεις Βενιζέλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη λίστα Λαγκάρντ στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. «Ο Βενιζέλος κρύβεται πίσω από τον Σαμαρά» σημείωσε.

Αναγνώρισε ότι υπουργοί έπρεπε να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη. Απαντώντας στον κ. Ανδρουλάκη δήλωσε ότι η άρση του τραπεζικού απορρήτου βρισκόταν στο μεσοπρόθεσμο γι’ αυτό καταψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τα αποτελέσματα της προανακριτικής χαρακτηρίζοντας τη κομματική επιτροπή. «Τόσα χρόνια δεν να δω μια εξεταστική επιτροπή που να μη καταντήσει φούσκα. Αν χάσουμε και τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειας το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr