Κλείσιμο

Πλεύρης: Πολιτικό παιχνίδι με την προανακριτική επιτροπή

Για πολιτικό παιχνίδι όσον αφορά τη σύσταση προανακριτικής στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ στέλεχος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης. Αναγνώρισε ότι υπάρχει πίεση της κυβέρνησης σε κάποιους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού που θέλουν να ψηφίσουν διαφορετικά, προσθέτοντας όμως ότι υπάρχει και σπέκουλα της αντιπολίτευσης για το θέμα.

«Επί της ουσίας θα παραπεμφθούν άνθρωποι και θα ασχολούμαστε επί τρεις ώρες με το διαδικαστικό θέμα» σημείωσε. «Είναι απαξίωση του βουλευτή να λες ότι χρειάζεται παραβάν αν θέλει να ψηφίσει διαφορετικά» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κυρίτσης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε δεν περιποιεί τιμή στη Βουλή η όλη διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής, με την όλη διαδικασία να ενισχύει τον αντικοινοβουλευτισμό στην κοινωνία. «Τα κόμματα θα βρεθούν μέσα στην αίθουσα προσπαθώντας να τοποθετηθούν στη στάση που θα τηρήσει το άλλο κόμμα» είπε. «Έχουμε πει εξ αρχής ότι το ζήτημα της φοροδιαφυγής είναι πολιτικό και ποινικό» σημείωσε. «Γινόμαστε ρεζίλι στο εξωτερικό με αυτό το θέμα» είπε.

Από την πλευρά της, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής για αποκόμιση μικροκομματικών οφελών. «Από ποιον ακριβώς απέκρυψε ο Βενιζέλος το στικάκι; από την υπηρεσία που τού το παρέδωσε; θα τρελαθούμε τελείως;» διερωτήθηκε. Κατηγόρησε δε, τον κ. Διώτη για "κωλοτούμπα" όσον αφορά το στικ, λέγοντας ότι τώρα ανέφερε ότι έκανε αντίγραφό του.

Με τη σειρά του, ο Σάκης Παπαθανασίου μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ, επέμεινε ότι με την πρόταση της τρικομματικής κυβέρνησης διασφαλίζεται η μυστικότητα της διαδικασίας με την πρόταση για τριπλή ψηφοφορία και 7 κάλπες. Τόνισε ότι πρέπει να τηρηθεί ο κανονισμός της Βουλής χωρίς ένταση, και να μην επικεντρωθεί η Βουλή στο διαδικαστικό.
Πηγή: skai.gr