Βουλή: Αποφασίζουν οι πρόεδροι για την πρόταση στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκείμενου να διαμορφώσει την πρόταση της για τον τρόπο ψηφοφορίας στην υπόθεση της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη από την Ολομέλεια με ονομαστική ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα έχουν κατατεθεί τρεις προτάσεις σχετικά με την εν λόγω υπόθεση. Η πρώτη πρόταση υποβλήθηκε από τη συμπολίτευση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και συστήνει την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η δεύτερη πρόταση κατατέθηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που προτείνει την άσκηση δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τέλος, η τρίτη πρόταση προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που ζητούν την άσκηση δίωξης κατά των κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο αλλά και των πρώην πρωθυπουργών, Λουκά Παπαδήμου και Γιώργου Παπανδρέου. Η Χρυσή Αυγή, δια στόματος του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου, έχει γνωστοποιήσει πως προτίθεται να υποστηρίξει την πρόταση των ΑΝΕΛ, προκειμένου να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών.
Πηγή: skai.gr