Την Τετάρτη η Διάσκεψη των Προέδρων για τις κάλπες της λίστας Λαγκάρντ

Την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία αναμένεται να προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής το πόσες κάλπες θα τοποθετηθούν στη για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα έχουν κατατεθεί τρεις προτάσεις σχετικά με την εν λόγω υπόθεση. Η πρώτη πρόταση υποβλήθηκε από τη συμπολίτευση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και συστήνει την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η δεύτερη πρόταση κατατέθηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που προτείνει την άσκηση δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τέλος, η τρίτη πρόταση προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που ζητούν την άσκηση δίωξης κατά των κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο αλλά και των πρώην πρωθυπουργών, Λουκά Παπαδήμου και Γιώργου Παπανδρέου. Η Χρυσή Αυγή, δια στόματος του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου, έχει γνωστοποιήσει πως προτίθεται να υποστηρίξει την πρόταση των ΑΝΕΛ, προκειμένου να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών.

Είτε θα στηθούν τρεις κάλπες, όσες οι προαναφερόμενες προτάσεις των κομμάτων, είτε τέσσερις κάλπες, όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που προτείνονται. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων, και στη συνέχεια θα κληθεί να την επικυρώσει ή να την απορρίψει η Βουλή με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.
Πηγή: skai.gr