Κλείσιμο

Διώτης: Ζήτησα από συνεργάτιδά μου να αντιγράψει το στικάκι και να καταστρέψει ένα USB

Νέα τροπή λαμβάνει εκ νέου η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έπειτα από την υποβολή γραπτού υπομνήματος από την πλευρά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, στους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπυρίδωνα Μουζακίτη.

Μέσω του υπομνήματος, ο κ. Διώτης επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του πως δεν προέβη σε ουδεμία αλλοίωση του USB Stick (στικ) όπου περιεχόταν η επίμαχη λίστα, προσθέτοντας ωστόσο πως στα μέσα Ιουνίου του 2011 ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, του έστειλε ατύπως το στικ, δίχως να του αποκαλύψει πως υπήρχε CD και συνοδευτικά έγγραφα από την Γαλλία, ή πως επρόκειτο για τη λίστα Λαγκάρντ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Διώτης αναφέρει πως, έχοντας το στικ στην κατοχή του αλλά καθότι δεν είχε γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ζήτησε από κατονομασμένη συνεργάτιδά του να αντιγράψει το USB Stick, με στόχο τη δική του ενημέρωση και προκειμένου μετέπειτα να ενημερώσει το νέο υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παράλληλα, ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ υποστηρίζει πως ζήτησε απο την εν λόγω συνεργάτιδά του να καταστρέψει το πρώτο από τα δύο στικάκια, μετά την αντιγραφή.

Τέλος, ο κ. Διώτης ζητεί να γίνει πραγματογνωμοσύνη ώστε να διαπιστωθεί εάν επήλθαν αλλοιώσεις στο USB Stick.

Στο μεταξύ την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία αναμένεται να προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής το πόσες κάλπες θα τοποθετηθούν στη για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. [Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ]
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Δημήτρης Δαμιανός