Κλείσιμο

Σε εξέλιξη συζήτηση στη Βουλή για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αποτελούν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων.

Από τη βουλή αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, ότι εξαντλείται το νομοθετικό έργο σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και για λόγους δημοκρατικής τάξης πρέπει να αφαιρεθούν διατάξεις που δεν είναι διεθνείς υποχρεώσεις.

Η δήλωση έγινε με αφορμή το ΦΕΚ 240 που αναφέρεται στην περιουσία του δημοσίου και της Τράπεζα της Ελλάδας όπου προβλέπεται ακόμα και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση που δεν εκπληρωθούν όροι του μνημονίου.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε πως λένε ψέματα ευσυνειδήτως και παραπλανούν όσοι υποστηρίζουν ότι αυτή η σύμβαση μπορεί να θίξει τον εθνικό πλούτο της χώρας.

Από την πλευρά της κυβέρνηση ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε, «πείτε μας τι θα κάνατε εσείς για όλα αυτά για τα οποία κατά τα άλλα χύνεται κροκοδείλια δάκρυα».
Πηγή: skai.gr