Κλείσιμο

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του (upd)

Χαρακτηριστικά «πολιτικής βεντέτας» προσλαμβάνει η σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή τις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων το πρωί της Παρασκευής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «χαϊδεμένους κουκουλοφόρους», με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για «διχασμό και μισαλοδοξία».

«Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντα
ς
ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις και τόνισε ότι οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου «με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες».

Όσον αφορά τις επιθέσεις η Κουμουνδούρου υπογράμμισε ότι «για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει τη στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία».

«Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση», επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, καταδίκασε κάθε μορφή βίας και αποδοκίμασε τέτοιες ενέργειες.

Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης των εκπροσώπων του Τύπου θα πέσει στο κενό, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Χαρακτηρίζει άνανδρες τις επιθέσεις, αναφέροντας πως είναι υποχρέωση όλων, η έμπρακτη στήριξη των πυλώνων της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο μιλά για οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

«Οι πολικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουν χρέος να προστατέψουν τη δημοκρατική ομαλότητα», τονίζει στην ανακοίνωση.

Η ΔΗΜΑΡ αναφέρει πως ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις και ζητά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση χωρίς μισόλογα και συμψηφισμούς.

Για παλικάρια της φακής και ανεγκέφαλους μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα. Διερωτήθη – ωστόσο - που αποβλέπουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης έκανε λόγο για στοχοποίηση της ελευθερίας της άποψης και της ενημέρωσης των πολιτών, που στοχεύει στην κατάργηση της δημοκρατίας και ωφελεί τα πιο ακραία στοιχεία της ολιγαρχίας.



Πηγή: skai.gr