Κλείσιμο

Δίχως τέλος οι εξελίξεις γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ (upd)

Από την πορεία των δικαστικών ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ θα εξαρτηθεί η εμπλοκή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος σε αυτές, όπως ανακοινώθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι μετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Άρειο Πάγο, με τη συμμετοχή του αντεισαγγελέα Νικόλαου Παντελή, που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα.

Οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης χαρακτήρισαν αγαστή, άψογη και ουσιαστική τη συνεργασία τους με τον Άρειο Πάγο.

Παράλληλα επιβεβαιώνεται και από ανώτατες δικαστικές πήγες το εύρημα σύμφωνα με το οποίο το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς φέρει ημερομηνία αντιγραφής την 8η Ιουλίου του 2011 [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Για τη διερεύνηση του θέματος κρίσιμες θεωρούνται οι εξηγήσεις, οι οποίες θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ενώ σε εξηγήσεις έχει κληθεί για άλλα θέματα που αφορούν τη διαχείριση της λίστας και ο Ιωάννης Καπελέρης [Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ].

Σήμερα, Πέμπτη, εξετάστηκαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς δύο μάρτυρες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Πρόκειται για τεχνικούς συμβούλους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο ένας από τους δύο κατέθεσε ότι πήρε την πρωτότυπη λίστα από τον πρώην υπουργό με την εντολή να ενημερωσει για 20 ονόματα τον τότε γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη.

Νέα στοιχεία κατέθεσε ο δημοογράφος και εκδότης, Κώστας Βαξεβάνης

Στο μεταξύ, σύγχυση προκαλούν και τα νέα στοιχεία που παρέδωσε σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαο Παντελή, ο Κώστας Βαξεβάνης.

Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Βαξεβάνης αναφέρει ότι με βάση έκθεση πραγματογνώμονα, που έγινε με διεθνή πρότυπα ασφάλειας, το ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης που έχει στην διάθεσή του (στικάκι), έχει δημιουργηθεί στις 7 και 8 Αυγούστου του 2010 και περιέχει 2.059 ονόματα.

Πρόσθεσε ότι στη λίστα από το στικάκι που έχει ο ίδιος στη διάθεση του, τα ηλεκτρονικά αρχεία αντιγράφηκαν χειροκίνητα με μια διαδικασία που διήρκεσε οκτώ ώρες, κάτι που κατά το δημοσιογράφο αποδεικνύει ότι υπάρχει αλλοίωση.

Δεσμεύτηκε τέλος ότι, εάν του ζητηθεί, θα δώσει την έκθεση του πραγματογνώμονα στη δικαιοσύνη.

Στη Βουλή προς συζήτηση η υπόθεση την ερχόμενη Πέμπτη

Την επόμενη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση και η ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής των προτάσεων για προκαταρκτική επιτροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ, όπως αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων.

Ως προς την ψηφοφορία τα δυο σενάρια που εξετάζει το προεδρείο - σύμφωνα με πληροφορίες - αναφέρουν ότι θα στηθούν είτε τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο, είτε τρεις, μία για κάθε πρόταση.

«Τη συγκρότηση ενός μετώπου χυδαιότητας και σκευωρίας εναντίον του, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή», κατήγγειλε εκ νέου από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: skai.gr