Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της Unilever - δέσμευση για παραμονή της εταιρείας στην Ελλάδα

Τη δέσμευση της Unilever σχετικά με την παραμονή και περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, επαναβεβαίωσε, στη διάρκεια συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρός της Πολ Πόλμαν.

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός. Απαντώντας στο σχόλιο του κ. Πόλμαν ότι η χώρα μας βρίσκεται στη σωστή πορεία, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια». Προσέθεσε πως «η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς υπάρχουν καθημερινά προβλήματα», έθεσε όμως ως στόχο του την επίλυσή τους, δίνοντας προτεραιότητα «στη ρευστότητα για να ξεκλειδώσει η οικονομία».

Πριν λίγο καιρό η Unilever είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της για να ξεκινήσει η παραγωγή 110 προϊόντων της στην Ελλάδα. Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, συμμετείχαν ο παγκόσμιος πρόεδρος της Unilever Πολ Πόλμαν, ο πρόεδρος Ευρώπης Γιάν Ζίτζερφελν και ο πρόεδρος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Σπ. Δεσύλλας.

Ανταλλάγησαν απόψεις για την ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και την αναγκαιότητα στήριξης των επενδύσεων στη χώρα μας, ενώ τονίστηκε από πλευράς Unilever η σπουδαιότητα της ελληνικής εταιρείας, για τον διεθνή όμιλο, αλλά και η συνέχιση της διερεύνησης δυνατοτήτων με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αντόνιο, Λόπεζ Ιστουρίθ. Ο κ. Ιsturiz, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, αναφέρθηκε στον ρόλο και την προσφορά του 'Ελληνα πρωθυπουργού, αλλά και στις θυσίες του ελληνικού λαού.
Πηγή: skai.gr