«Fast track» διαδικασίες για το φορολογικό νομοσχέδιο

Διαδικασίες εξπρές δρομολογούνται στη Βουλή προκειμένου να έχουν εγκριθεί μέχρι τη Δευτέρα τόσο το φορολογικό νομοσχέδιο όσο και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκαν το Νοέμβριο του 2012 προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι του μνημονίου.

Σήμερα Πέμπτη κατατίθεται το φορολογικό νομοσχέδιο, που θα αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως την Παρασκευή ενώ τα υπόλοιπα νομοθετήματα θα ψηφιστούν αμέσως μετά σ' ένα πολυνομοσχέδιο - μαμούθ.

Οι διαδικασίες της κυβέρνησης επισπεύδονται καθώς στις 14 του μήνα συνεδριάζει το Euroworking Group και δύο ημέρες αργότερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, στις οποίες θα κριθεί η καταβολή των επόμενων δόσεων προς την Ελλάδα.

Πάντως οι νομοθετικές διαδικασίες οδηγούν σε μικρή αναβολή τη συζήτηση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, που πλέον τοποθετείται στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

Η προώθηση των προαπαιτούμενων δράσεων, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 21 Ιανουαρίου, απασχόλησε τη σύσκεψη της Τετάρτης που έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων του κοινοβουλίου.

Πηγή: Με πληροφορίες από Καθημερινή