Πρόταση για προανακριτική κατάθεσε ο Π. Καμμένος

Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των κυρίων Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος δηλώνει ότι την πρόταση υπέγραψαν 37 βουλευτές και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να μην εκτελέσουν την απόφαση του αρχηγού τους, να συγκαλύψει το συμμαθητή του, Γιώργο Παπανδρέου, και τον συνέταιρό του Ευάγγελο Βενιζέλο.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, είπε ότι οι ΑΝΕΛ θεωρούν ότι οι κύριοι Παπανδρέου και Παπαδήμος γνώριζαν ότι γινόταν ένα οικονομικό έγκλημα και δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν.

Δικαιολογώντας την πρόταση του κόμματος για παραπομπή σε προκαταρκτική των κυρίων Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρόσθεσε ότι αν είχε γίνει γνωστή η λίστα Λαγκάρντ πριν απο τις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις τότε το αποτέλεσμα τους δεν θα ήταν το ίδιο.

Είπε ακόμα ότι δεν τον προβληματίζει πως συντάσσεται με την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων η Χρυσή Αυγή, αντιθέτως τον προβληματίζει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ζητάει την παραπομπή Παπανδρέου και της ΔΗΜΑΡ που δίνει αγώνα να μην μπει στο κάδρο ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: skai.gr