Χωρίς τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου η λίστα που έδωσε ο Διώτης στον Βενιζέλο

Λίστα με 2.059 ονόματα περιείχε το περίφημο στικάκι, που παρέδωσε ο τέως ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με δύο ανεξάρτητες πηγές του υπουργείου Οικονομικών από την πληροφορία αυτή, προκύπτει ότι απουσίαζαν τα τρία επίμαχα αρχεία που αφορούσαν συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντινου.

Την ίδια ώρα, ο προϊστάμενος των οικονομικών εισαγγελέων Νίκος Παντελής ζήτησε να παραδοθεί το στικάκι στον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκείμενου να διαπιστωθεί αρμοδίως κατά πόσο έχει υποστεί αλλοιώσεις και παρεμβάσεις.

Στο μεταξύ, καλούνται σήμερα σε πρόσθετες εξηγήσεις οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς απέστειλαν νέες κλήσεις σε συνεργάτες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σήμερα επίσης αναμένεται να κατατεθούν γραπτές εξηγήσεις από τους συγγενείς του πρώην υπουργού, οι οποίοι είναι δικαιούχοι και συνδικαιούχοι των επίμαχων λογαριασμών τα αρχεία των οποίων αφαιρέθηκαν από τη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντινου αναμένεται στα γραπτά τους υπομνήματα να προσκομίσουν στοιχεία για να καταδείξουν ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα.
Πηγή: skai.gr