Σε πρόσθετες εξηγήσεις καλούνται οι κκ Διώτης και Καπελέρης

Καλούνται την Τετάρτη, σε πρόσθετες εξηγήσεις οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς απέστειλαν νέες κλήσεις σε συνεργάτες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της ερευνάς που διενεργείται για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ και κυρίως για την αλλοίωση του περιεχομένου της.

Την Τετάρτη αναμένεται ακόμα να κατατεθούν γραπτές εξηγήσεις από τους συγγενείς του πρώην υπουργού, οι οποίοι είναι δικαιούχοι και συνδικαιούχοι των επίμαχων λογαριασμών τα αρχεία των οποίων αφαιρέθηκαν από τη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντινου αναμένεται στα γραπτά τους υπομνήματα να προσκομίσουν στοιχεία για να καταδείξουν ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρειού Πάγου, Νικόλαος Παντελής, που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα, απέστειλε επιπλέον σήμερα, Τρίτη, εντολή στους εισαγγελείς να διερευνήσουν τις δυνατότητες που μπορούν να προσφερθούν στην έρευνα και από τη διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Για την Πέμπτη 17 ή Παρασκευή 18 Ιανουαρίου μετατίθεται τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επί των προτάσεων για την αλλοίωση της Λίστας Λαγκάρντ. Η συζήτηση επρόκειτο αρχικά να γίνει την ερχόμενη Τρίτη.
Πηγή: skai.gr