Νέες εισαγγελικές κλήσεις προς συνεργάτες Γ. Παπακωνσταντίνου για λίστα Λαγκάρντ

Νέες κλήσεις απέστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς σε συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της ερευνάς που διενεργείται αναφορικά με τη διαχείριση της λίστας Λαγκαρντ και κυρίως την αλλοίωση του περιεχομένου της πρώτης λίστας, την οποία έλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου από τις γαλλικές Αρχές.

Παράλληλα, αύριο αναμένεται να κατατεθούν γραπτές εξηγήσεις απο τους συγγενείς του πρώην υπουργού, οι οποίοι είναι δικαιούχοι και συνδικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών τα αρχεία των οποίων αφαιρέθηκαν απο τη πρώτη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να προσκομίσουν στοιχεία με στόχο να καταδείξουν ότι τα χρήματα που βρίσκονται στους λογαριασμούς είναι νόμιμα και φορολογημένα.

Τέλος, σημειώνεται πως ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Νικόλας Παντελής, ο οποίος εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα, απέστειλε σήμερα εντολή στους εισαγγελείς να διερευνήσουν την πιθανή συνδρομή που θα μπορούσε να προσφέρει στην έρευνα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Πηγή: Ιωάννα Mάνδρου