Κλείσιμο

ΑΝΕΛ: Πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής

Πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των κυρίων Γεωργίου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, κατέθεσαν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Κάνουν λόγο για τα αδικήματα της νόθευσης, της υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σε υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργιας σε φοροδιαφυγή.

Νωρίτερα, «ναι» στην πρόταση Πάνου Καμμένου για παραπομπή Παπακωνσταντινου, Βενιζέλου, Παπανδρέου αλλά και Παπαδήμου είπε ο ανεξάρτητος βουλευτή Νίκος Νικολόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ.

Μετά την συνάντηση ο Νίκος Νικολόπουλος, συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού κινήματος, είπε «όσοι έχουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες, επειδή είτε δεν θέλησαν είτε δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το ‘μαύρο χρήμα’ και τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν, όποιοι και να είναι όσο υψηλά και αν βρίσκονται ή βρίσκονταν. Αφήνοντας κατά μέρος τις υπαρκτές διαφωνίες μας συμφωνήσαμε με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. . Π.Καμμένο, να κατατεθεί μία κοινή πρόταση, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για την παραπομπή σε δίκη των πρώην Πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, καθώς και των πρώην Υπουργών Οικονομικών. Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου, που εκ της θεσμικής τους πολιτικής ιδιότητας, είτε νόθευσαν τη λίστα Λαγκάρντ, είτε την ‘’πάρκαραν’’ σε ένα συρτάρι, αποστερώντας από το κρατικό ταμείο τεράστια έσοδα».
Πηγή: skai.gr