Βουδούρης: Προσωπική η απόφαση Κουβέλη για τη διαγραφή

Για προσωπική απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, να διαγράψει τους Oδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Βουδούρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουβέλης έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ έθεσε τους δύο βουλευτές με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Είχαν ταχθεί υπέρ της παραπομπής σε προανακριτική και του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Στην επιστολή του ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι «οι δύο Βουλευτές επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς», κάνοντας λόγο για έκδηλη περιφρόνηση στις συλλογικές αποφάσεις και πολιτικό σχέδιο. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βουδούρης, «ήταν προσωπική απόφαση του πρόεδρου να μας διαγράψει καθώς δε συνεδρίασε κανένα αρμόδιο όργανο» είπε ο κ. Βουδούρης και τόνισε ότι το κόμμα είχε απο την αρχή αποφασίσει μη συμμετοχή στην κυβέρνηση, ωστόσο η ηγεσία άλλαξε γραμμή και πέρασε στη συγκυβέρνηση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Βουδούρης εξήγησε ότι δεν ζήτησαν να παραπεμφθεί κανείς σε δίκη, απλώς ζήτησαν να εξεταστούν ορισμένα πράγματα, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει αντικείμενο για ανάκριση.

Απαντώντας σε ερώτηση αν σκοπεύει να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «αν ήθελα να ενταχθώ σε άλλο χώρο θα το είχα κάνει πριν από τις εκλογές. Δεν με εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με εκφράζει η ΔΗΜΑΡ με τις θέσεις που είχε στις εκλογές».

Πριν τη διαγραφή του ο κ. Βουδούρης είχε ζητήσει μέσω του ΣΚΑΪ τη διεξαγωγή συνεδρίου με σκοπό να τεθεί ζήτημα παραμονής της ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Είχε επίσης τονίσει ότι «εάν δε ρίξουμε φως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τότε θα πέσει η κυβέρνηση», ενώ είπε ότι αν ο ίδιος ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα πήγαινε στην προκαταρκτική.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής ΠΟΥ θα ζητά να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Θα συζητηθεί στην ολομέλεια στις 14 ή 15 του μηνός σύμφωνα με τον πρόεδρο της βουλής.
Πηγή: skai.gr