Στο Βερολίνο τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει της συνάντησης με Μέρκελ

Στο Βερολίνο μεταβαίνει αύριο, 7 Ιανουαρίου, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει, ως κεντρικός ομιλητής, στο συνέδριο του εκδοτικού οργανισμού Die Welt. Στο πλευρό του κ. Σαμαρά κατά το δείπνο της Δευτέρας θα βρεθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ πρωτύτερα ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και με τον πρώην αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ.

Όπως έχει δηλώσει ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, στο πλαίσιο της συνάντησης μεταξύ της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά θα γίνει μία «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων».

«Είναι φυσικό να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία προκειμένου να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της», είχε δηλώσει ο κ. Ζάιμπερτ, προσθέτοντας πως οι δύο ηγέτες έχουν εδώ και μήνες συχνή και εντατική επικοινωνία.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης.

Πέραν των κυρίων Σαμαρά και Ντράγκι, στο συνέδριο του οργανισμού Die Welt θα μετάσχουν ως ομιλητές, μεταξύ άλλων, η ίδια η κ. Μέρκελ, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Αγγλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Λούις ντε Γκίντος και Τζορτζ Οζμπορν αντίστοιχα.
Πηγή: skai.gr