Στρατούλης: Ο Βενιζέλος στο ΥΠΟΙΚ δεν έκανε τίποτα για τη λίστα

Στο «κάδρο» των ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ επιμένει να βάζει η Κουμουνδούρου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ιπποκράτους.

Την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών τόσο του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και του κ. Βενιζέλου για την υπόθεση της επίμαχης λίστας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης επέρριψε ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφέροντας ότι ως υπουργός Οικονομικών δεν έκανε τίποτα με το CD της λίστας Λαγκάρντ.

Αναφερόμενος εξάλλου στην κατάργηση του μνημονίου, ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης, επιμένοντας στην κατάργηση των μνημονίων με τους δανειστές.

Μέχρι το Φεβρουάριο όσοι βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ θα έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ σημείωσε πάντως ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος.

Από την πλευρά της, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή τόνισε ότι πρόταση του κόμματος είναι και η διερεύνηση ευθυνών όχι μόνο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και για τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου. Δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ επιδιώκουν αντιμνημονιακή κυβέρνηση εθνικού σκοπού για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζης τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική θα εφαρμοζόταν ανεξαρτήτως των ενδεχόμενων εσόδων από τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς είναι πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων. «Σε όλες τις χώρες της ΕΕ εμφανίζεται αυτή η αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική δεν είναι θέμα μνημονίων μόνο» σημείωσε.

Ο κ. Χαλβατζής τάχθηκε κατά του ενδεχομένου κυβερνητικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι το ΚΚΕ δε θέλει να μπει σε λογική διαχείρισης του συστήματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr