Διαφοροποίηση Μουτσινά από ΔΗΜΑΡ για Βενιζέλο

Τη θέση του με την επίσημη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη λίστα Λαγκάρντ και τις ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διαχώρισε ο βουλευτής του κόμματος Πάρις Μουτσινάς

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για αποχρώσεις ενδείξεις και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη μη αξιοποίηση της λίστας. Ο κ. Μουτσινάς εκτίμησε ταυτόχρονα πως βουλευτές και των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης ανησυχούν για την έκβαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι οι κ. Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης είχαν καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό παρά την επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ για υπερψήφισή του.

Πάντως, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι διαμορφώνουν κοινό μέτωπο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και της πρότασής του για παραπομπή σε προανακριτική και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι μέχρι αυτή την στιγμή επιβαρυντικές ενδείξεις υφίστανται μόνο για το πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Στο μεταξύ, μαίνεται η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση αναφορικά με τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ, μετά και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

«Δεν μιλάμε για ποινικές ευθύνες, λέμε να γίνει διερεύνηση εκεί όπου υπάρχουν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες και αν προκύψουν, να γίνει διερεύνηση και για άλλα πρόσωπα» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε στο σταθμός μας ότι είναι επικίνδυνη η «εύκολη λύση των συνολικών ευθυνών». Παράλληλα, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη πράξη πρέπει να ψαχθεί, σημειώνοντας ότι αν έχει συμβεί είναι αποκρουστική και άθλια. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν σαφείς ενδείξεις για ποινικές ευθύνες και προσέθεσε ότι αν στην πορεία των ερευνών προκύψουν ποινικές ευθύνες και για άλλα πρόσωπα, θα αποφασίσουν νέα προκαταρτική εξέταση. 

«Δεν υπάρχει διαδικασία για ποινή αναφορικά με τις πολιτικές ευθύνες στη λίστα Λαγκάρντ παρά μόνον από το λαό» δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αναστάσιος Νεράτζης.

Για «πολιτική σκευωρία» κατηγορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ το ΣΥΡΙΖΑ. Για «άθλιες διαρροές» του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ έκανε λόγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σημειώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θέλει να ρίξει την κυβέρνηση».

Για «ομερτά» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με στόχο τη συγκάλυψη της διαφθοράς, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Παπαδημουλης ανέφερε ότι ο Βενιζέλος δεν βγαίνει με τίποτα από το κάδρο των ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ, όσο κι αν προσπαθούν οι συγκυβερνώντες. 
Πηγή: skai.gr