ΣΥΡΙΖΑ για λίστα Λαγκάρντ: καταλογίζει ποινικές ευθύνες και σε Βενιζέλο

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκείμενου να οριστικοποιήσει τη δική της πρόταση για τη σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης, στην οποία αναμένεται να ζητηθεί η διερεύνηση ευθυνών και άλλων πολιτικών προσώπων πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρότασή του, πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου, βάζει στο κάδρο και τον κ. Βενιζέλο για τυχόν ποινικές ευθύνες, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάνει λόγο και για τυχόν πολιτικές ευθύνες άλλων προσώπων όπως ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Γιώργος Παπανδρέου. Το τελικό κείμενο αναμένεται την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Με σκωπτικό τρόπο απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, που τού αποδίδει πολιτικές ευθύνες για τη λίστα. Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι ο ίδιος έφερε τη νέα λίστα στην Ελλάδα, και ότι «σε μια δημοκρατία ο καθένας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός.»

Για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» κατηγορεί την Κουμουνδούρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Δεν έχει όρια η διαχρονική αλληλεγγύη των μνημονικών εταίρων στη συγκάλυψη της διαφθοράς» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι πρέπει να υπάρξει διερεύνηση για όλους όσοι είχαν ευθύνη ή εμπλοκή στον χειρισμό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

Στο μεταξύ, η εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ελένη, ο σύζυγος της Συμεών Συκιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της άλλης εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντινου, θα κληθούν από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκειμένου να εξηγήσουν εάν τα ποσά που βρίσκονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είναι νόμιμα καθώς και εάν έχουν φορολογηθεί. 
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος