Διώτης: Απόλυτα νόμιμος ο τρόπος που χειρίσθηκα τη λίστα Λαγκάρντ

Τον τρόπο με τον οποίο χειρίσθηκε «τα νομικά ζητήματα που προέκυψαν από τη ‘λίστα Λαγκάρντ’» υπερασπίζεται ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, μέσω ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε, σημειώνοντας πως ο χειρισμός του όλου ζητήματος από την πλευρά του είναι «απολύτως σύμφωνος με την κείμενη ελληνική νομοθεσία».

Συνεχίζοντας, ο κ. Διώτης σημειώνει πως παρέλαβε στο «στικάκι» στο οποίο περιεχόταν το ηλεκτρονικό αντίτυπο της λίστας Λαγκάρντ από τον τότε «πολιτικό προϊστάμενό» του, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με «εξωυπηρεσιακό και ανεπίσημο τρόπο» τονίζοντας πως ο τρόπος παράδοσής του εν λόγω στοιχείου «καθιστούσε επιβεβλημένο να λάβω πολιτικές οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού του, δεδομένου ότι επρόκειτο για παράνομο αποδεικτικό μέσο».

Παρά ταύτα, όπως αναφέρει ο κ. Διώτης, «δεν έλαβα [...] ποτέ καμιά σχετική εντολή από πολιτικό προϊστάμενό μου. Εάν οι πολιτικοί προϊστάμενοί μου δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο που χειρίσθηκα την υπόθεση είχαν την ευχέρεια να με ελέγξουν ή να με οδηγήσουν σε παραίτηση. Δεν το έπραξαν ποτέ. Το πράττουν δυστυχώς όμως τώρα, για να δικαιολογήσουν δικές τους παραλείψεις και προφανείς σκοπιμότητες».

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα στις φημολογίες που τον υποδεικνύουν ως πηγή της διαρροής της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό «Hot Doc», ο κ. Διώτης απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή του στην εν λόγω υπόθεση, αντιτείνοντας όμως πως «βέβαιον παραμένει [...] ότι παρέδωσα το στικάκι με την λίστα στον κ. Βενιζέλο κατά την πρώτη μας συνεργασία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Και αυτό είναι το πολιτικά κρίσιμο ζήτημα».
Πηγή: skai.gr