Κωνσταντοπούλου: «Εκτεθειμένος» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Την άποψη πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είναι «εκτεθειμένος» εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε υπάρξει ιδιαίτερα επικριτική για το χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ από τον πρώην υπουργό κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Παπακωνσταντίνου ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις 24 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως μολονότι παρέλαβε το CD και το έδωσε «για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο [του]» δεν γνώριζε πού βρισκόταν.

Όπως σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της κατάθεσής του στην επιτροπή ο κ. Παπακωνσταντίνου «ομολόγησε [...] ότι κράτησε για τον εαυτό του το πρωτότυπο CD» που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στον πρόεδρο της επιτροπής, καθώς δεν πίεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να απαντήσει πού βρίσκεται το CD, αλλά καταμετρούσε τις «φορές που εγώ ρωτούσα».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται πως προέβη σε οιαδήποτε αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, την οποία παρέλαβε από τις γαλλικές Αρχές κατά τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ. Παρά ταύτα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο πρώην υπουργός φέρεται να αφαίρεσε τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων από την επίμαχη λίστα, την οποία δεν πρωτοκόλλησε έπειτα από την παραλαβή της.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διαγράφηκε σήμερα από το ΠΑΣΟΚ, ενώ συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχουν ασκήσει δριμεία κριτική για την όλη υπόθεση.
Πηγή: skai.gr