Πρώτες αντιδράσεις για τη λίστα Λαγκάρντ – δημοσιοποίηση ζητά η ΔΗΜΑΡ

Την πεποίθησή του πως οι διαφορές που παρατηρούνται μεταξύ της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ και του παλαιότερου αντιτύπου που βρισκόταν στα χέρια των ελληνικών Αρχών συνιστά περίπτωση «καραμπινάτης πλαστογραφίας» που δημιουργεί τεράστια πολιτικά και ποινικά ζητήματα εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σημειώνοντας μάλιστα πως πλέον «ανοίγει ο δρόμος για εξεταστική και προανακριτική επιτροπή» και ότι η ΝΔ πρέπει να κινηθεί ταχύτατα, ακόμα και εντός της εβδομάδας της Πρωτοχρονιάς.

Για μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας να ερευνηθεί ενδελεχώς η υπόθεση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη σχετική δικογραφία», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης χαρακτηρίζοντας ως ασυγχώρητο λάθος το ενδεχόμενο να μην κινηθεί η Βουλή, η κυβέρνηση και οι αρμόδιες διωκτικές αρχές προς τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Να βγουν στο φως όλα με διαφάνεια προέτρεψε νωρίτερα, μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Τη δημοσιοποίηση ολόκληρης της λίστας ζητά από την πλευρά της η συμπολιτευόμενη ΔΗΜΑΡ.

Διαφάνεια ζήτησε, μέσω του ΣΚΑΪ, και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία τόνισε ότι η μόνη λύση είναι να ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση τι ακριβώς συμβαίνει και να συλληφθούν πάραυτα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου είχαν αφαιρεθεί από το πρώτο αντίτυπο της λίστας Λαγκάρντ.
Πηγή: skai.gr