Συγγενείς του Παπακωνσταντίνου τα νέα πρόσωπα στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αυτός που αφαίρεσε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα τεσσάρων συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις σε ξένη τράπεζα όπως προκύπτει από την αξιολόγηση της λίστας που έκαναν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες με τον αντεισαγγελέα Νικόλαο Παντελή.

Εντός ολίγου αναμένονται δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών ήταν και ο πρώτος αποδέκτης της λίστας, και δεν την πρωτοκόλλησε.

Η νέα λίστα αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή εντός της ημέρας και να συσχετιστεί με το φάκελο που υπάρχει ήδη στο Κοινοβούλιο για την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.

Οι λογαριασμοί των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού, καθώς και ενός ακόμα ατόμου το οποίο προέκυψε από τη διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων μέσω του συστήματος Taxis, περιλαμβάνουν ο ένας 1,222 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός.

Παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνα σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους πρώην ειδικούς γραμματείς ΣΔΟΕ Καπελέρη και Διώτη.

«Το αρχικό CD που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι» είχε υποστηρίξει στις 24 Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου