Συνάντηση στο Μαξίμου με επιχειρηματίες: Επιδίωξη επενδύσεις και ανάπτυξη

Με εκπροσώπους 13 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας (Unilever, Pepsico, Specifar, Nestle, Bic Violex, Lafarge, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Cosco, Vodafone, Philip Morris, Procter & Gamble, Novartis, ΑΒ Βασιλόπουλος και Friesland) συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε ότι υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας.Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από το ευρώ, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τόνισε δε πως θα προχωρήσουν γρήγορα οι αποκρατικοποιήσεις.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προϊόντων στη χώρα μας.

Ικανοποιημένος από τη συνάντηση έμεινε ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, ο δήλωσε ότι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη είναι επιδίωξη της κυβέρνησης.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι οι εταιρίες ζήτησαν την άρση των εμποδίων της γραφειοκρατίας.

«Υπάρχει μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος και ενδιαφέροντος στην Ελλάδα» δήλωσε ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.
Πηγή: skai.gr