ΣΥΡΙΖΑ: «Η πραγματικότητα διαψεύδει οικτρά» τον Αντώνη Σαμαρά

Σκληρή απάντηση στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη γερμανική εφημερίδα Bild εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως «προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι» ενώ «η μνημονιακή πολιτική της λιτότητας [...] σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της».

«Όταν ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι φιλοδοξία του είναι η ελληνική οικονομία να γίνει μια ‘οικονομία-μοντέλο’, φανταζόμαστε ότι εννοεί μοντέλο διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, του ασφαλιστικού συστήματος, των δημόσιων αγαθών, του κοινωνικού κράτους.

»Όσο κι αν ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι, η πραγματικότητα τον διαψεύδει οικτρά. Δεν μπορεί να μιλά για ανάπτυξη όταν υπάρχουν μόνο λουκέτα, για μεταρρυθμίσεις εκεί που υπάρχει μόνο ισοπέδωση. Η μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, αποτελεί την αιτία της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία και δεν αποτελεί τη λύση.

»Αυτό δεν μπορούν να το αντιληφθούν οι Έλληνες ταλιμπάν του νεοφιελελευθερισμού, που είναι οι μόνοι που θεωρούν ότι το χρέος είναι βιώσιμο κατεδαφίζοντας παράλληλα κάθε προοπτική της χώρας για ανάπτυξη και ευημερία».
Πηγή: skai.gr