Κλείσιμο

Κεδίκογλου: Οι συντεχνίες του χθες αποτελούν τη βασική συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ

Έντονοι διαξιφισμοί σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, περί στήριξης του αγώνα της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

«Οι συντεχνίες του χθες αποτελούν σήμερα τη βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου, προσθέτοντας πως «δεν θα περίμενε κανείς από τον κ. Τσίπρα του ‘ναι σε όλα τα προνόμια΄ των εργατοπατέρων του κρατισμού, να επιδείξει υπεύθυνη στάση».

Σκληρή απάντηση επεφύλασσε ωστόσο η Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας δηκτικά πως «αυτοί που εξέθρεψαν τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις είναι οι τελευταίοι που μπορούν να κάνουν μάθημα σε όσους πάντα υπερασπίστηκαν τον πραγματικό ρόλο των δημόσιων αγαθών».

«Στο μυαλό του κ. Κεδίκογλου η ‘υπευθυνότητα’ είναι συνώνυμη της διάλυσης του κράτους και των κοινωνικών δομών, των δήμων, των σχολείων, των νοσοκομείων».

Αφορμή της ανταλλαγής
ήταν οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, εκφράζοντας την υποστήριξή του προς τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντισυνταγματικές, στην ουσία, παρεμβάσεις, που αίρουν το αυτοδιοίκητο, ακόμα και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, που βάζουν σε επιτροπεία τη δημόσια διοίκηση και στην πραγματικότητα η απόφασή τους να προχωρήσουν σε χιλιάδες απολύσεις, σηματοδοτεί την επιλογή τους να διαλύσουν τη δυνατότητα του κράτους να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

«Είναι θλιβεροί. Είναι θλιβεροί που προχωρούν με τέτοια μανία στη διάλυση της κοινωνίας», σχολίασε ενδεικτικά ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: skai.gr