Προ ημερήσια διάταξη συζήτηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις του Eurogroup

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις αποφάσεις που λήφθηκαν σχετικά με τη δανειοδότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Eurogroup.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης, δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι εξελίξεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού.

«Από χτες υπάρχει μια ακόμα απόφαση των ευρωπαϊκών οργάνων με πολλές γκρίζες ζώνες σχετικά με την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους στην Ελλάδα», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ προσθέτει πως «η Ελλάδα για ακόμη μια φορά παρουσιάστηκε στη σύνοδο χωρίς στρατηγική και διαπραγματευτικό σχέδιο, αποδεχόμενη ένα συμβιβασμό που βρίσκεται στον αέρα».

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-Κεδίκογλου για το αποτέλεσμα του Eurogroup

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε δηλώσει σχετικά με την απόφαση του Eurogroup πως «η λύση δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα, για αυτό και δεν είναι λύση». [Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση ΕΔΩ]


Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε πως «είναι κατανοητό το θλιβερό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα, που πόνταρε στην καταστροφή και στο λόμπι της δραχμής. Οι μικρόψυχες και αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του δεν πείθουν πια ούτε τις συνιστώσες του. Η Ελλάδα τα κατάφερε και θα συνεχίσει να τα καταφέρνει». [Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ]

Ενώ απαντώντας στον κ. Κεδίκογλου, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «καλό είναι την επόμενη φορά που θα βγάλει ανακοίνωση σχετικά με τα επιτεύγματα της πολιτικής τους, να ενημερωθεί πρώτα για την πραγματική κοινωνική καταστροφή που συντελείται εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. Για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τους ανέργους, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία».
Πηγή: skai.gr