Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Αλλαγή στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων με την καθιέρωση τριών συντελεστών από το πρώτο ευρώ, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών και βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση από το Σάββατο.

Επιπλέον, το αφορολόγητο των 5 χιλιάδων ευρώ αντικαθίσταται από την σταθερή μείωση φόρου της τάξης των 1.950 ευρώ για εισοδήματα έως 18 χιλιάδες ευρώ

Ακόμη, προβλέπεται, αλλαγή στην φορολόγηση ενοικίων, καθώς καθιερώνεται νέα κλίμακα αυτοτελούς φορολόγησης, η οποία θα ξεκινά με συντελεστή 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ εισοδήματος και 33% από 12.000 ευρω και πάνω.

Μείωση κατά 20% στα τεκμήρια των αυτοκίνητων έως 1.600 κυβικά εκατοστά ενώ αμετάβλητα παραμένουν τα τεκμήρια για ακίνητα καθώς και η ετήσια αντικειμενική δαπάνη για τον κάθε φορολογούμενο.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εντός της εβδομάδας, όπου αναμένεται να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της κυβερνητικής συνεργασίας αλλά και να αξιολογηθούν οι αποφάσεις του Eurogroup.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης