Παπαρήγα: Ιστορική η άρνηση του ΚΚΕ για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Ιστορική θα αποδειχθεί τα επόμενα χρόνια η άρνηση του ΚΚΕ το Μάιο του 2012 να δώσει στήριξη σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης της κρίσης, με την μάσκα «της ενότητας της αριστεράς», τόνισε η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φίλιας για τα 94χρονια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «σάς λέμε καθαρά κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχίζετε να μοιάζετε παντού στο ΠΑΣΟΚ, και στην τακτική και στις μέθοδες προπαγάνδας.»

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μας λεει ότι το ΚΚΕ πρέπει να αλλάξει, να γίνει συνιστώσα του, ουσιαστικά να δεχθεί την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διανθίζει τις θέσεις του με κάποια αμφισβήτηση της ευρωζώνης ή και του ΝΑΤΟ τις ακυρώνει αφού συμμαχεί με κόμματα της Ευρώπης, το ΚΕΑ, που ουσιαστικά ζητούν η ΕΕ να μεταλλαχθεί σε Ευρώπη των εργαζομένων και να αυτοδιαλυθεί το ΝΑΤΟ. Ούτε στην Δευτέρα παρουσία δεν πρόκειται να γίνουν έτσι τα πράγματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, το βαρίδι του ΣΥΡΙΖΑ που θα τον οδηγήσει στον ίδιο δρόμο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν έχει γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Είμαστε, είπε η κύρια Παπαρήγα, μαζί με το λαό κατά των μνημονίων και των νέων μέτρων που είναι κόλαση.
Πρόσθεσε ότι «η εργατική λαϊκή εξουσία, η λαϊκή οικονομία είναι η μόνη εναλλακτική λύση στο βασανιστικό και βάρβαρο σήμερα. Θα έλθει και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, με την θέληση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.»

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ αν χρειαστεί, είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει νόημα στον αγώνα για την ελευθερία, γιατί αυτός ο αγώνας δένεται με την διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα, που όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο».
Πηγή: skai.gr