Παπαρήγα: Το ΚΚΕ αντιστάθηκε σε συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ

Οι προγραμματικές θέσεις μιας κυβέρνησης με κορμό του ΣΥΡΙΖΑ θα «έχουν σαφή κατεύθυνση στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης με αντιφάσεις που προδικάζουν την πλήρη ενσωμάτωσή της όταν μετατραπεί σε κυβερνητική πλειοψηφία» τόνισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στην 14η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που πραγματοποιείται στη Βηρυτό.

Η κ. Παπαρήγα
εξήγησε ότι το ΚΚΕ αντιστάθηκε, παρά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκε, να δηλώσει συμμετοχή σε κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ για το λόγο αυτό. Η θέση αυτή κόστισε εκλογικά, σημείωσε, αλλά, διευκρίνισε ότι δεν στέρησε μετεκλογικά το κόμμα από την ικανότητα κινητοποίησης και οργάνωσης των λαϊκών μαζών.

Η γγ. του ΚΚΕ εξέφρασε και την ανάγκη για ένα «κοινό αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό αγώνα», σημειώνοντας ότι «το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση με την όποια ευκολία μπορούσε πριν. Δεν μπορεί να διαχειριστεί τις συνέπειες της φτώχειας και της εξαθλίωσης όπως πριν».

Όπως δήλωσε, «ό,τι ζούμε τα τελευταία χρόνια έχει απόλυτη σχέση με την εξέλιξη της βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρωζώνη, η οποία ασκεί άμεση επίδραση παγκόσμια.»
Πηγή: skai.gr