Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ υπέρ του Προϋπολογισμού – να αλλάξει το πρόγραμμα προσαρμογής

Την πρόθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς να υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2013, έναν προϋπολογισμό που «αποτυπώνει την κρίση» και «εκφράζει μία συγκεκριμένη επιλογή για τη σταθεροποίηση [...] υπό καθεστώς λιτότητας [...] που έχει επικρατήσει στην Ευρώπη», επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε πως η δανειακή σύμβαση αποτελεί ένα «δεσμευτικό πλαίσιο» για το κόμμα του, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχει ανάγκη να «επιδιωχθούν βελτιώσεις» στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με «ισχυρές αναπτυξιακές παρεμβάσεις» σε ένα πλαίσιο βαθύτερης Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

«Το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει», καθώς «είναι γνωστό» πως «δεν εχει τα επιθυμητά αποτελέσματα», και «έχει αρκετά προβληματικά στοιχεία» συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.

Τέλος
, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί ηγ επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής, όπως και μία «αλλαγή της νοοτροπίας με την οποία μας αντιμετωπίζουν οι εταίροι και οι δανειστές μας», καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να βρίσκεται στη διελκυστίνδα των διαφορετικών αντιλήψεων που επικρατούν μεταξύ των πιστωτών της.
Πηγή: skai.gr