Κλείσιμο

Αλ. Τσίπρας: «Εκλογές για να μιλήσει ο λαός»

Για αποικιοκρατία της Γερμανίας στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τον τόπο και για το λαό, μόνο μια λύση υπάρχει και είναι πολιτική λύση: Εκλογές για να μιλήσει ο λαός».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας τους κάλεσε να έχουν το μυαλό τους, γιατί όπως είπε, «τούτες τις μέρες αποφασίζουν για το μέλλον του τόπου».
«Είναι μια κρίσιμη επιλογή, αλλά ξεκάθαρο το δίλημμα. Είτε συντάσσονται με το μαύρο μέτωπο του μνημονίου και της εξάρτησης, ως δορυφόροι της νέας μνημονιακής συντηρητικής παράταξης του κου Σαμαρά, είτε δικαιώνουν την ιστορία τους και ανανεώνουν τη παρουσία τους και τη πολύτιμη συμμετοχή τους στο μέτωπο της σωτηρίας του λαού μας, της δημοκρατίας και της κοινωνίας». «Τους καλούμε να πράξουν το δεύτερο», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανυπαρξία διαπραγμάτευσης και εκβιαστικά ψέματα προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Σαμαράς «έχει μετακινηθεί στο άκρο του χειροκροτητή της κ. Μέρκελ».

«Αυτό που θα επέλθει εάν πάρουμε τη δόση και εφαρμόσουμε τα μέτρα, δε θα είναι ασφυξία αλλά θάνατος», είπε ο κ. Τσίπρας. «Και αυτό – είπε – το ξέρουν και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, αλλά προτιμούν να κερδίσουν χρόνο για να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι».

Ακόμα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ασύστολα ψέματα και εκβιασμούς, λέγοντας ότι ούτε ένα ευρώ από τη δόση δε θα πάει με μισθούς και συντάξεις, ενώ εκτίμησε ότι τα μέτρα αυτά δε θα είναι τα τελευταία.

«Το παραμύθι αυτό πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλο τους μαθητευόμενους μάγους της συμφοράς», είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε το λαό σε ειρηνικό ξεσηκωμό, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα.


Πηγή: skai.gr