Αλ. Παπαρήγα: Σε μαζικό ξεσηκωμό καλεί το λαό στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας

«Οι μέρες που περνάμε περικλείουν γεγονότα κρίσιμης σημασίας» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Αλέκα Παπαρήγα.

Η ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε ότι η 48ωρη απεργία που θα γίνει την Τρίτη και την Τετάρτη πρέπει να πάρει το χαρακτήρα μαζικού ξεσηκωμού και ζήτησε από το λαό να αξιοποιήσει αυτές τις μέρες για να επιβάλλει ρωγμές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία με ελπίδα την καταψήφιση των νέων μέτρων.

Σχολίασε επίσης πως το σύστημα έχει εφεδρείες στα χέρια του, όπως είναι η πόλωση που θέλει να επιβάλλει μέσα στον ελληνικό λαό και το νέο δίλημμα, «κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτηριστικά η κα. Παπαρήγα τόνισε «ο λαός πρέπει να ξέρει το εξής πράγμα: Ότι κάθε ρωγμή που ο ίδιος θα επιβάλλει με την αντεπίθεσή του, στο βαθμό που αυτή η ρωγμή δεν εντάσσεται σε μια γενική πολιτική ρήξης και ανατροπής, το πολιτικό σύστημα μπορεί αυτή τη ρωγμή να την καλύπτει, να την κλείνει. Έχει εφεδρείες ακόμα στα χέρια του δυστυχώς, τέτοιες εφεδρείες είναι η πόλωση που θέλει να επιβάλλει μέσα στον ελληνικό λαό, το νέο δίλημμα, κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει τη δυνατότητα το σύστημα να αξιοποιήσει τη «Χρυσή Αυγή» ως δήθεν μια ανερχόμενη δύναμη ή το λεγόμενο σύνθημα «ενότητα της αριστεράς».

Εξηγώντας την «αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής», είπε ότι εννοεί «να χρησιμοποιηθεί εκλογικά. Δηλαδή αυτοί που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή να ψηφίσουν τη ΝΔ για να υπάρχει μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ ή η ΝΔ να έχει μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να μην εξαρτάται από συμμαχίες και να μην κινδυνεύει αυτή η πλειοψηφία απ' το αν κάποιος ή κάποιοι βουλευτές δεν ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο ή ένα άρθρο. Η άλλη πλευρά είναι η εξής: Ενισχύστε μια αριστερή κυβέρνηση, για να μην δυναμώσει η Χρυσή Αυγή. Άρα προοδευτικοί άνθρωποι, αριστεροί, κομμουνιστές ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να σας γλιτώσει απ' τη Χρυσή Αυγή».
Πηγή: skai.gr