Κλείσιμο

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεταστικής για τη λίστα Λαγκάρντ

Την κλήση και άλλων προσώπων που, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία είχαν λάβει γνώση για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ, ζήτησε από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, οι πρώην Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών κ.κ Ηλίας Πλασκοβίτη και Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Μπάνος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, αλλά και η πρώην Διευθύντρια του Γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών Χρύσα Χατζή.

Η πρόταση, που επίσης υποστήριξαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία με Ν.Δ, ενώ τη διαφωνία τους εξέφρασαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συζητήσει μετά και την κλήση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εάν υπάρχει η δυνατότητα για μετατροπή της σε εξεταστική επιτροπή.

Άγνοια από Σαχινίδη

«Ουδέποτε ενημερώθηκα από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ ή από υπηρεσιακούς παράγοντες για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ, για την οποία δε γνώριζα ούτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υπουργός Οικονομικών, ούτε πριν», δήλωσε ο Φίλιππος Σαχινίδης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος